Young Amsterdam Nouri Award 2020

Toen in negen jaar oud was, wilde ik profvoetballer worden. Toen in die tijd was ik me ervan bewust dat de toestand waarin ik verkeerde anders was dan die van kinderen om mij heen. Al snel werd overduidelijk dat ik mijn plannen niet kon realiseren.

In de jaren die volgden verergerden mijn fysieke en psychische klachten. Ik vocht mijzelf door de dagen met pijn en angst en vroeg me zo vaak af hoe mensen om mij heen, leek wel, zo “gemakkelijk” door het leven gingen, terwijl alles mij veel moeite kostte.

In de zomer van 2017 bereikte ik een dieptepunt en wilde alles opgeven. Artsen, psychologen en therapeuten vertelden mij dat mijn problemen in mijn hoofd zaten en dat ik psychiatrische hulp nodig had. In mijn eerste herinneringen wist ik al dat ik een last met mij meedroeg die niemand om mij heen begreep. Toch begon ik aan mezelf te twijfelen, ik voelde me eenzaam. Diezelfde zomer in 2017 vond het tragische moment plaats waarop Abdelhak Nouri instortte.

Nouri belangrijk

Wat er met Nouri is gebeurd laat ons zien hoe kwetsbaar mensen zijn en hoe onvoorspelbaar het leven is. Abdelhak Nouri is een ongelooflijke voetballer. Nog opmerkelijker aan hem is zijn vriendelijkheid en zijn gevoel voor rechtvaardigheid in een wereld vol onrecht.

De persoonlijkheid en het talent van Nouri speelden een belangrijke rol in onze samenleving. En dat doet het vandaag de dag nog altijd. Young Amsterdam, het platform dat de Amsterdamse jeugd positief stimuleert en kansen biedt om talent te ontwikkelen, reikte de Nouri Award uit. Welke onderscheiding is meer waardevol dan een onderscheiding uitgereikt namens de familie en vrienden van deze bijzondere persoon, Abdelhak Nouri?

Dankbaarheid voor Nouri Award

Nouri is een Ajax icoon en voor mij persoonlijk staat hij symbool voor vriendelijkheid en rechtvaardigheid. Het was een grote eer om deze Award in ontvangst te mogen nemen en bovendien een motivatie om nóg harder te vechten tegen chronische Lyme. Ik voelde me dankbaar en gelukkig toen Nouri’s vriend Reda mij de Nouri Award overhandigde. Tegelijkertijd voelde ik verdriet in mijn hart door het besef dat de dierbaren van Abdelhak iedere dag zijn persoonlijkheid missen.

Uit de grond van mijn hart bedank ik de moeder en vader, de broers en zussen en de vrienden van Abdelhak Nouri en Young Amsterdam voor de Nouri Award. Bedankt Mourad El Otmani, het hele team van Young Amsterdam en Edson da Graça voor jullie onmisbare inzet voor een onvergetelijk evenement.

Lees ook

YoungPWR Kickstart event 2021

Young Amsterdam Nouri Award