Overcome & Improve by Naïm Abed

Acht jaar was ik ongeveer. Ik keek mijn moeder woedend aan met tranen in mijn ogen en riep met een wijsvinger in de lucht “Wacht maar, op een dag kom je er achter dat ik een ziekte heb. Die ziekte bestaat nu nog niet, maar geloof mij: ik ben de eerste die het heeft.” 

Jaar in jaar uit, vanaf dat ik me kan herinneren droeg ik een last bij mij. Niemand begreep het. Ik begreep het zelf niet eens. Wat ik wel weet is dat ik altijd iets had. Was het geen migraine, dan waren het tics die later spasmen werden. Waren het de spasmen niet, dan was het de zenuwpijn in mijn been die me ‘s nachts uit mijn slaap hield. Waren het mijn benen niet, dan een van de andere tientallen klachten, te veel om op te noemen.

Mijn ouders wisten wel dat er iets niet klopte, dat wel. Ik woog al jaren 26 kilo en er kwam niets bij. Het ging van ondergewicht naar ernstig ondergewicht. Dat was niet het ergste. Het ergste waren de angsten. Paniekaanvallen met hevige hartkloppingen en paranoïde gedachten. Op die momenten dacht ik dat ik mijn hart ermee zou stoppen.

Mijn lichaam was uitgeput, mijn hersens in de war. Volgordes begreep ik niet meer. Iets simpels als tanden poetsen en een pyjama aantrekken lukte niet. Ik ging ziekenhuis in en uit, volgde de ene na de andere therapie. Niets leek te helpen, of soms leek het tijdelijk te helpen. De conclusie was dat het allemaal tussen mijn oren zat. Zo belandde ik op de wachtlijst voor psychiatrische behandeling.

In de tussentijd ging de zoektocht verder. Toen ik 12 jaar was en kwaliteit van leven zo laag was dat ik niet verder wilde, ontdekte ik chronische Lyme en co-infecties, opgelopen door een tekenbeet toen ik twee jaar was. Die dag vergeet ik nooit meer, ik was zo gelukkig. Eindelijk erkenning. Want niet de klachten, maar het onbegrip waar je mee kampt, de eenzaamheid, is het ergst. Nu begon een volgende fase.

Medicatie en behandelingen bleken grotendeels niet vergoed en crowdfunding wilde ik niet. Het voelde alsof ik dan toe zou geven dat ik zwak was. En ik was juist sterk. Ik was in mijzelf blijven geloven en in het idee dat de last die ik meedroeg ergens vandaan kwam. Ik startte daarom Lymiez. Een kledingmerk dat bewustzijn rondom chronische Lyme vergrootte en met de opbrengst – en met behulp van mensen om me heen – heb ik mijn genezing bekostigd.

De keukenkasten hingen vol met schema’s. Voor het innemen van pillen, tincturen, drankjes. Zo veel druppels, zo veel keer per dag. In het begin tientallen dingen. Iedere dag, ieder uur, iedere minuut was het vechten. Vastberadenheid, discipline en volharding was nodig, want ik moest het zelf doen. Alles zelf innemen. En daarbij behandelde ik mijzelf met bioresonantie en fotonen.

Voor 100%  geloofde ik dat ik kon genezen. Eerst werd ik veel zieker, lag 2 jaar op de bank en ging niet meer naar school. Maar langzaamaan klom ik omhoog. Door gedisciplineerd héle kleine stapjes te blijven zetten. Onzichtbaar. Vaak voelde het nutteloos, desondanks bleef ik volhardend.

Bijna ben ik eruit geklommen. Ik kijk niet meer toe aan de zijlijn, ik heb overleefd en lééf nu. Mijn doelen heb ik bijna bereikt en heb nieuwe dromen kunnen maken. Eerst droomde ik van opstaan zonder pijn en het met plezier tegemoet kunnen zien van de dag. Nu droom ik ervan anderen te motiveren kleine stapjes te zetten. En deze te blijven zetten, want uiteindelijk, hoe onmogelijk het lijkt kun je veel meer bereiken dan jezelf voor mogelijk houdt.

Lymiez Overcome & Improve

Overcome Lyme & Improve the World

 

Overcome 

by determination

by discipline

by persistence

 

Improve 

step by step:

reach new heights!

Wat is Overcome & Improve?

Overcome & Improve is ontstaan vanuit mijn eerste onderneming, kledingbrand Lymiez. Ik begon dat vanuit passie, kracht en positiviteit. De dingen die ik de afgelopen jaren heb geleerd en meegemaakt, wil ik graag met de wereld delen. Lyme is iets dat ik achter me heb gelaten en daarom startte ik Overcome & Improve. Mensen bezitten over ongekende krachten en Overcome & Improve staat voor het overwinnen van je obstakels in het leven en het verbeteren ervan, door in verbinding te komen met je innerlijke kracht. Als ik het kan, dan kunnen anderen het ook.

Waarom een glazen waterfles?

De Overcome & Improve fles is een motivator. Het staat symbool voor een van de kleine stapjes die uiteindelijk samen een grote stap vormen. Wanneer je overgaat op het drinken van water en gezonde drankjes en dit iedere dag doet, dan draagt dit bij aan je gezondheid. Een gezond lichaam draagt bij aan een gezonde geest. Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden. Daarbij bespaar je geld en draag je een steentje bij aan een duurzame wereld.