‘Push je Passi’ 2019

De wedstrijd PUSH komt voort uit een samenwerking tussen de Rabobank en platenlabel Top Notch. De finale vond plaats op het kantoor van Top Notch in Amsterdam, waar Josylvio kwam optreden. Ik deed mee met destijds mijn eigen kledingmerk Lymiez en werd hiermee de allereerste winnaar van PUSH.

Met mijn kledingmerk Lymiez wilde ik oproepen tot bewustwording rondom de ziekte van Lyme, om zo begrip te creƫren voor een ziekte met bizarre symptomen zoals chronisch Lyme. Buiten dat wilde ik, en dat wil ik nog steeds, ook een statement maken naar andere jongeren die het moeilijk hebben. Om ondanks de tegenslagen in het leven vastberaden, gedisciplineerd en ook volhardend te zijn. En te blijven zoeken naar een oplossing om die tegenslagen te overwinnen en je leven te verbeteren.

Bekijk de video

Maar Lymiez is in eerste instantie ontstaan omdat ik zelf geld wilde verdienen om mijn genezing te bekostigen. Ik wilde niet afhankelijk zijn van anderen. Toen ik twaalf werd ik boos op mijn ouders die een crowdfunding campagne wilden starten. Ik wilde allesbehalve zielig gevonden worden en uit medelijden geholpen worden. Nu ik ouder ben kijk ik daar inmiddels anders naar.

Startkapitaal

Met PUSH won ik een startkapitaal van 10.000 euro, wat ik in mijn nieuwe initiatief Overcome & Improve, heb gestoken. Omdat ik beter wordt, daar ben ik van overtuigd. En omdat ik los wil komen van wie ik was onderhevig aan een ziekte. Lyme heeft een enorme impact gehad op mijn persoonlijkheid. De laatste jaren begin ik mezelf te kennen, buiten de lichamelijke pijn en ongemakken, buiten de invloed die Lyme op je hersenen heeft. Op je denken, maar ook op je perceptie van de wereld om je heen. Achteraf besef ik dat ik dingen ervaarde vanuit psychoses, vanuit een andere wereld, eentje zonder kleur. Al mijn herinneringen zijn kleurloos, in zwart-wit, hoe gek dat ook klinkt. Nu zie ik de dingen kleurrijk, letterlijk en figuurlijk.

Push je Passi