LAB6

Lab6 is ontstaan uit een samenwerkingsverband van verschillende jongerenorganisaties uit Nieuw-West. Lab6 biedt jongeren uit Amsterdam en omgeving, de mogelijkheid zich te kunnen ontwikkelen op het creatieve en maatschappelijke vlak. Samen met Ilias Admi – voormalig (eerste) kinderburgemeester van Amsterdam – ging Naïm in gesprek met Abid Tounssi over jong ondernemerschap en leiderschap.

Bij Lab6 komen diverse mensen aan het woord. Interessante vraagstukken en onderwerpen worden vanuit verschillende perspectieven benaderd en zo besproken, dat het jongeren aanspreekt. Abid Tounssi (oprichter kledingmerk Mastoor) leidt deze gesprekken op ontspannen en professionele wijze en dat levert iets moois op.

Bekijk de aflevering

Deze laagdrempelige talkshow voor jongeren zorgt voor afleiding. Amsterdamse jongeren hebben hier behoefte aan denkt Tounssi, voormalig rapper Salah Edin en nu o.a. presentator van Lab6. Het Parool schreef er een stuk over.

De vodcast is vrijdags wekelijk op YouTube te zien. Twee personen uit de regio Amsterdam komen naar de studio om te spreken over actuele onderwerpen. Abid Tounssi over Lab6: “Ik miste in Amsterdam een platform om het gesprek met de jeugd aan te gaan.” Het initiatief kwam niet alleen van Tounssi zelf, maar ook van de gemeente “daar was ook behoefte aan een programma als dit.”

“LAB6 levert een waardevolle bijdrage”

Naïm Abed

Zes stadsdelen Amsterdam

De 6 van Lab6 staat voor de zes stadsdelen van Amsterdam en geeft hiermee aan jongeren in heel Amsterdam te willen bereiken. Wie vormen de doelgroep? Amsterdammers in de leeftijd van ongeveer 15 tot 27 jaar. De gesprekken zijn op luchtige toon en maakt ingewikkelde maatschappelijke onderwerpen voor jongeren begrijpelijk. Lab6 gaat het gesprek aan door de straat op te gaan en te praten met jongeren en met rolmodellen voor deze jongeren.